Wednesday, February 18, 2009

Black Wednesday?

In 1992 UK was forced to withdraw the British Pound from the ERM.
I am feeling that the same pattern is happeninig now with some currencies in Eastern Europe for the profits of some financial sharks. I really do not understand why the Romanian government does not go to a fixed exchange rate (or a pegged one) in order to stop those actions. Thde Bulgarians already did it? So? What is the catch? The sooner the stabilize RON the sooner they stabilize the Romanian economy.

3 comments:

  1. Se discuta despre asta si in comment-urile de la trenduri.blogspot.com/2009/02/confruntarea-valutara.html
    Citez o opinie :
    Cursul fix e cel mai rau care ni se poate intampla. Vezi putin la cat de bine o duc cei care au consiliu monetar(Bulgaria, spre exemplu).

    ReplyDelete
  2. cursul fix dupa o perioda stabila nu e o idee rea..o perioada oarecum stabila am avut o in vara ... cursul fix a fost adoptat in Slovacia care dupa aceea a trecut la euro inca de anul trecut de la 1 ianuarie adoptat oficial retragandu se coroana..asta a stabilizat economia fata de tarile din jur ... asta demonstreaza ca se poate dar parghiile economiei daca se trag ca la teatrul de papusi ...ce sa mai zicem ...asa popor asa alesi asa conducatori..sa nu uitam ca cei de la guvernare sunt din popor.
    In alta ordine de idei exista active toxice in bancile europene provenind din investitii din sua ...o suma greu de imaginat vehiculata undeva la 18 bilione euro reprezentand 44% din activele tuturor bancilor din europa...de aici rasar multe intrebari...in timp ce 'imaginea' romaniei e ca si economia romaneasca ..economia e un fel de indicator al constiintei nationale ..asta e realitatea restul e cancan

    ReplyDelete
  3. fixed exchange rate fata de euro? de usd? toti au probleme mari, sunt in degringolada acum, pana'n toamna s-ar putea sa se revina la marci, coroane, etc.
    oricum Romania va avea cel mai putin de pierdut in urma colapsului care se prefigureaza pentru ca economie nu prea are (doar imobiliare si supermarketuri): se va reveni la traditionala sapa de lemn si ingrasarea porcului in ajun de Craciun.
    Mai grav o sa fie pentru elvetieni, suedezi si canadieni ca nu prea au experienta in muncile campului (nemecanizate)...da nu-i bai, le vindem noi know-how-ul

    ReplyDelete