Sunday, November 22, 2009

Election results

Sad. It is time time for me to consider opportunities elsewhere.

The Romanians have been manipulated again wit the referendum. Here is a tremendous lack of political culture. Having a single chamber parliament is not in line with the global trend. One chamber is strictly consultative while the other is legislative. A single chamber will be less reliable as there will be no filtering in the law proposal process.

However in 2013 EU will impose again a bicameral institution - so this referendum is quite useless apart from demonstrating again what suckers we are.

For the reduction of the number of chairs to 300 - it is idiotic in my opinion. Mathematically with a constant ratio of corruption and idiocy among them on 471 will be more smart persons than in 300.

As for the president... no comment. God help us!

4 comments:

  1. Ma bucur ca nu sunt singurul cu astfel de opinii. Din pacate nu m-am informat suficient, altfel la referendum nu participam. Chiar cu riscul sa fi votat altul pe numele meu.

    ReplyDelete
  2. Eu am votat DA la misto la ambele pentru ca asa zisa democratie e apa de ploaie, am vazut cu totii ce s-a intamplat cu o lege adoptata cu o mare majoritate (aia cu salarizarea in invatamant); totul e o mare bataie de joc la adresa tuturor, Romania este condusa prin proxy de finanta mondiala, votul e egal cu zero, indiferent cine iese o sa faca o mare plecaciune la inalta poarta a FMI-ului.
    UE-ul e egal cu zero asa ca ce impun ei in 2013 iar ma lasa rece, problema este de alta natura: sistemul este abuziv si inechitabil pentru ca este bazat pe principiul ca proprietatea privata e sfanta.
    Daca o sa cititi insa cartea lui Proudhon ('Ce este proprietatea?') o sa aveti surpriza sa redescoperiti ceea ce societatea
    se preface ca nu vede atunci cand aplica principul ascunsului dupa deget: proprietatea este un abuz comis la un moment dat in trecutul indepartat, ulterior legiferat si apoi perpetuat.
    ...
    Restul e cancan, vorbarie goala, daca totul porneste de la un abuz, atata timp cat nu este corectat e o pierdere de vreme sa vorbim despre piata "libera", egalitate de sanse, libertate, democratie, etalonul aur, Dow Jones etc.
    E corect sa vorbim despre manipulare si ascunderea dupa deget ca sa refuzam evidenta.
    De aia n-o sa avem niciodata liniste si pace pana nu pornim toata treaba corect de la baza...

    ReplyDelete
  3. Pintea, tu traiesti in Canada, asa ca iti permiti sa votezi la mishteaux...
    Noi nu.

    ReplyDelete
  4. totul e o mare bataie de joc la adresa tuturor, manipulare, propaganda, si aici, si acolo...
    democratia e o iluzie, astept cu resemnare miscarile sociale (si aici si acolo)
    vorba lui Michael Hudson, democratia se transforma in oligarhie, dupa care vine aristocratia, dupa care vine socul revolutiei si revenim la fundamente ...si tot asa...ciclul se repeta
    cheers si o saptamana buna

    ReplyDelete